Serc

Winkelen in Maastricht

Maastricht is al vaker verkozen tot beste winkelstad van Nederland. Het Nederlandse winkelpubliek waardeerde winkelen in Maastricht met bijna een 8! Niet helemaal verrassend, de Bourgondische stad straalt allure uit en heeft een grote aantrekkingskracht op veel winkelliefhebbers. De historische binnenstad nodigt uit tot eindeloos slenteren en shoppen in de kleine smalle straatjes. Maastricht lokt met een keur aan exclusieve winkels op het gebied van kunst, antiek, mode, design en delicatessen.

Wyck
De wijk in Maastricht waar ook het Centraal Station van Maastricht ligt. Dit trendy stadsdeel is niet te missen als je Maastricht als winkelstand wilt ervaren. Hier bevinden zich vele Maastrichtse speciaalzaken, eigentijdse mode, luxe voedingswaren, antiek, antiquaren, interieurdesign en beeldende kunst.

Openingstijden winkels Maastricht:
De winkels in Maastricht zijn in de regel als volgt geopend:

  • maandag van 13.00-18.00 uur
  • dinsdag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur (meeste winkels in Maastricht-Centrum gaan om 10 uur open)
  • Donderdag koopavond tot 21.00 uur
  • Elke zondag zijn de winkels in Maastricht geopend vanaf 12.00 uur en sluiten weer tussen 17.00 en 18.00 uur (mits desbetreffende zondag geen feestdag is). Daarnaast zijn er aangepaste openingstijden rondom de feestdagen. 

Niet alleen winkels in Maastricht centrum, ook kappers, bakkers en slagers zijn vaak op maandag de gehele dag gesloten. De banken sluiten op maandag om 16.00 uur.

Markten

Er zijn wekelijks markten in Maastricht, in Wyck een wekelijkse biologische markt op donderdag, op zaterdag een vlooienmarkt en op woensdag en vrijdag de waren en vismarkt in het centrum bij het stadhuis.

Céramique - Architectuur en Lifestyle
Een mooie woonwijk met twee fantastische musea in de modernste wijk van Maastricht. Het bekende Bonnefantenmuseum en, niet te missen als architectuurliefhebber, het NAI (Nederlands Architectuur Instituut). In Céramique ligt ook het bekende restaurant Beluga met zijn Michelin sterren, ofwel gastronomie van topkwaliteit. Niet te vergeten een selectief aanbod interieur, de beste bedden, woonaccessoires, haute couture en beeld & geluid.

Entre Deux

Winkelen in Entre Deux geeft shoppen een extra dimensie. Of beter gezegd: extra dimensies. Want met maar liefst drie verdiepingen aan mode, accessoires, boeken en meer vind je in Entre Deux zeker wat je zoekt!
Toen Entre Deux gebouwd werd, is alles in het werk gesteld om “de shoppers” het ultieme winkel gevoel te geven. Dat betekent o.a. dat de ideale mix van winkels onder één dak is samengebracht. Letterlijk onder één dak, zodat je altijd overdekt en behaaglijk kunt winkelen.

Beste winkelcentrum van Europa!

In 2008 is Entre Deux uitgeroepen tot Beste Winkelcentrum van Europa. Een titel waar Maastricht trots op is!

Van Centraal Station tot Vrijthof
Alle populaire winkelketens en merken zijn terug te vinden in de Wycker- en Maastrichterbrugstraat die samen met de Grote Staat dé shopping ader vormen, van het Centraal Station Maastricht tot het Vrijthof in het centrum van Maastricht.

Stokstraatkwartier - Maastrichtse allure 
Deze bekende Maastrichtse winkelstraat met haar eeuwenoude geschiedenis vormt een stukje allure in Maastricht. In de Stokstraat, de Havenstraat en de Smedenstraat presenteert zich de fine fleur van Maastrichtse winkels. Alles op het gebied van haute couture, sieraden, horloges, antieke sieraden, prenten en luxe lederwaren zoals tassen en persoonlijke accessoires.

Jekerkwartier - Slenteren door historie 
Eén van de oudste kwartieren van de stad herbergt meerdere kunstateliers, antiek en interieur. Je vindt hier ook veel edelsmeden, met vaak fantastische sieraden. Kortom, cultuur, romantische straatjes en verrassende Maastrichtse winkels voor jong en oud.

Tussen Markt en Maas
Maastrichtse historie en moderne architectuur ontmoeten elkaar in Mosae Forum, het nieuwe winkelcentrum van Maastricht in het winkelgebied tussen de markt en de maas. Mooie modezaken en culinaire winkels met een uitgebreid aanbod gaan samen in deze autovrije omgeving.